Hollands Kroon

Wironruiters op zoek naar vrijwilligers

Adverentie

De actieve paardrijvereniging in Hippolytushoef start in november met een vrijwilligers wervingscampagne. Zij roepen op deze manier de leden en betrokkenen op om na te denken over wat vrijwilligerswerk inhoud voor een vereniging en laten leden, en niet leden, na gaan wat zij willen en kunnen betekenen voor de vereniging. Er is een kleine, enthousiaste, vaste groep vrijwilligers. Maar er is behoefte aan meer vrijwilligers om door te kunnen groeien als vereniging.

Het is november, de tijd van het maken van plannen voor aankomend kalenderjaar. Hierbij gaat het om geld, wedstrijdkalender, activiteiten. Wat moeilijk te meten is, maar van onschatbare waarde, zijn de vrijwilligers die keer op keer keihard nodig zijn.

Het broodje hamburger bereiden in de kantine, het posten van berichten op Facebook, het vegen van de afhang, organiseren van activiteiten of schrijver tijdens een wedstrijd, opbouwen voor wedstrijden en evenementen, onderhoud en oud papier ophalen. Zomaar wat taken die steeds weer terugkeren. In de wervingsactie wordt aandacht besteed aan het ‘fenomeen’ vrijwilligerswerk, maar vooral dat het leuk is. En dat er echt voor ieder wat wils is.

90 leden
De Wironruiters heeft een ongeveer 90 leden en gaat het gesprek met hun aan om na te gaan wat zij leuk zouden vinden om te doen. Bij andere verenigingen in de omgeving is vrijwilligerswerk inmiddels verplicht en kan het bijvoorbeeld afgekocht worden. De wironruiters tracht op deze manier het vrijwilligerswerk wat er ligt, ook vrijwillig te houden. Zij geloven in de kracht dat wanneer mensen iets doet wat je leuk vindt, het ook leuk blijft om te doen. Dat er meer vrijwilligers nodig zijn, dat staat buiten kijf.

Ter voorbereiding hierop hebben zij gekeken naar welke taken er ‘vacant’ zijn en waar iemand voor gevonden zou moeten worden. Daarnaast is er tal van keuze in de werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden. Ze hopen hun eigen enthousiasme over te brengen op de mensen die zij spreken en zo het team vrijwilligers uit te breiden. Daarbij gaan zij zich er actief op richten deze vrijwilligers ook te behouden door middel van vrijwilligersavonden.

‘Die blije toetjes maakt dat het de moeite waard is’ geeft Linda Koning – organisator van menig jeugdactiviteit aan. Linda organiseert sinds ruim 5 jaar samen met Sylvana de puppylessen, ponyrijlesjes voor de allerkleinsten. ‘Elke keer weer een gepuzzel om voldoende pony’s te regelen voor de vele kindjes die willen komen ponyrijden, maar zò de moeite waard.’

‘Ik ben er trots op een Wironruiter te zijn. We waren een echt team en dat geeft zo’n kick!’ – Mariska van Medevoort (Penningmeester) over de sfeer en organisatie tijdens het 15- jarig jubileum van de rijhal waarbij zij onlangs nog in de kantine heeft gestaan.

Vanaf 12 november kunnen leden en huidige vrijwilligers een telefoontje verwachten,; vanaf die datum wordt er persoonlijk contact gezocht om na te gaan wat zij kunnen en willen betekenen voor hun vereniging. Deze actie zal lopen tot eind november 2019.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button