Sport

Zevenklapper Succes tegen De Koog

Het eerste elftal van de v.v. Succes heeft zich op eigen veld tegen laagvlieger De Koog behoorlijk uit kunnen leven. Liefst zeven keer bolde het net van de arme Texelaars: 7-0. Ander goed nieuws kwam er vrijwel direct na afloop uit ’t Zand, alwaar Geel Zwart tegen concurrent Con Zelo voor een daverende stunt had gezorgd: 4-3. Een prima zondag voor de blauwzwarte thuisploeg, die de gasten uit De Koog het tweede bedrijf compleet van de mat veegde.

Daar zag het in de eerste helft lange tijd niet naar uit. Succes speelde in een veel te laag tempo. Het meeste gevaar kwam eigenlijk nog van de loerende Texelaars. Maar na de 1-0 van stopper Job van Straalen, die een corner knap tot goal promoveerde, was er geen houden meer aan.

Eerst kopte linkerspits Tom Kamp de 2-0 binnen, waarna de absolute uitblinker, middenvelder Toine Bugel, voor het hoogtepunt van de middag zorgde. Hij brak op rechts door, zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en stiftte het leder met gevoel voor precisie in de linker bovenhoek, 3-0. De tweede helft was amper begonnen of Bugel brak andermaal door de vijandelijke linies. Met een bekeken breedtepassie liet hij Kamp zijn tweede van de middag scoren, 4-0.

Scorende invaller
Daarna ging het hard. Invaller Lars Riemersma (zoon van de Rotterdamse cultvoetballer Remco ‘Rotjeknor’) zette na een pass van rechtsbuiten Jeroen Kleimeer de 5-0 op het bord. Waarna ook papa in spe, Stef de Koning, een duit in het zakje deed door een fraai teruggekaatste bal van Jeroen Norder snoeihard op de pantoffel te nemen, 6-0.

Midvoor Norder zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord, 7-0. Vraag die rest: wie stopt de geoliede machine van trainer Wouter Rood? Want tot dusver hebben hij en zijn pupillen de maximale score behaald: vijftien uit vijf.

Volgende week staat de topper in 4A op het programma: Con Zelo versus Succes, aanvang twee uur.


Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button