Noord-Holland

Hoogheemraadschap zoekt Waterbazen

Noord Holland – Steeds meer Noord-Hollanders nemen maatregelen tegen wateroverlast. Dat blijkt uit een onderzoek van het hoogheemraadschap. Het onderzoek laat zien dat het waterbewustzijn van de inwoners groeit, maar ook dat het nog beter kan. Daarom start het Hoogheemraadschap de campagne Waterbazen.

Uit het onderzoek dat MarketResponse in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier deed, blijkt dat 60% van de inwoners maatregelen heeft getroffen om regenwateroverlast te voorkomen, zoals het vergroenen van de tuin en het opvangen van regenwater (bijvoorbeeld met een regenton). Zeventig procent van de inwoners gooit vochtige toiletdoekjes in de afvalbak en maar liefst 90% spoelt geen tampons door de wc. Het Hoogheemraadschap werkt aan veilige dijken en voldoende en schoon oppervlaktewater en is blij met alle mensen die ook bewust met water omgaan.

Deze maand start het regen- en stormseizoen: een periode met grotere kans op zware storm en veel regen. Veilige dijken en goed werkende gemalen zijn dan extra belangrijk. Inwoners hebben veel vertrouwen hebben in het waterschap, zo blijkt uit het onderzoek.

Hoogheemraadschap zoekt waterbewuste inwoners
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zoekt voor zijn nieuwe Waterbazen-campagne verhalen van inwoners die bewust bezig zijn met water. Bijvoorbeeld mensen die weten hoe hoog het water bij hun thuis kan komen na een overstroming en zijn voorbereid. Of mensen die zwerf-vuil opruimen zodat het niet in de sloot belandt en tegels in hun tuin hebben vervangen door planten of een regenton hebben geplaatst.

Mail eigen ervaringen door middel van een verhaal (het liefst met een foto van jezelf in actie) naar ikbeneenwaterbaas@hhnk.nl. Wie weet gebruikt waterschap het verhaal om anderen te inspireren ook een waterbaas te worden. Want veel kleine aanpassingen zorgen samen voor een groot effect.

De campagne Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de andere waterschappen in Nederland. Ontdek wat de waterschappen doen en wat mensen zelf kunnen doen op www.waterschappen.nl/waterbazen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button