Den HelderHollands KroonSchagen

Nationaal Schoolontbijt start dit jaar online

Regio Noordkop – Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks de week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de achttiende editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema dat dit jaar centraal staat, is “Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt”.

De kinderen worden 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.

Schoolontbijt
In Den Helder nemen onder meer de volgende scholen deel aan het Nationaal Schoolontbijt: Junior College, Tuindorpschool, Dr. Jac. P. Thijsse, De Lichtlijn, De Kluft, de Drietand, De Dijk, De Vloedlijn en de Kompasschool.

Verder nemen in de Noordkop ook de volgende scholen deel aan het ontbijt: SBO De Tender in Schagen, De Zandhorst in Breezand, Lubertischool op Texel, SBO de Kompasschool Texel, De Ark in Schagen, Burgemeester de Wildeschool in Schagen, Antoniusschool locatie Schagen en het Regius College Praktijkschool Schagen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button