Hollands KroonVideo

Galjoen op zoek naar vrijwilligers (video)

Wieringerwerf – Stichting Kroondieren bezit twee kinderboerderijen in Breezand en Wieringerwerf. Beiden zitten te springen om vrijwilligers om de boel draaiende te houden.

Voorzitter Rein Post is al sinds de start van de gemeente Hollands Kroon in 2012 betrokken bij beide parken. Hij ziet dat het aantal vrijwilligers geleidelijk afneemt. “Dat is toch wel erg jammer, want het werken met dieren is iets fantastisch. Elke dag weer die blijdschap als je het hek openmaakt. Ze komen gelijk op je af. Ja, dat maakt je blij “, aldus Rein.

Elke dag gaat een groep van vier personen aan het werk dat bestaat uit het schoonmaken van de hokken, dieren voederen en de mest opruimen. Hierna gaan ze met z’n allen een lekker bakkie koffie (of thee) doen en wat bijpraten over allerlei zaken. Spreekt u dat ook aan, neem dan eens een kijkje bij Het Galjoen dat aan de rand van de Schepenwijk ligt.

Meer informatie op: facebook ‘kinderboerderij Het Galjoen’

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button