Den Helder

Burgemeester over brand: betreurenswaardige situatie

Wegen vermoedelijk vrijdagavond weer open

Den Helder – Jan de Boer, burgemeester van gemeente Den Helder, spreekt met betrekking tot de brand aan de Nieuweweg van een betreurenswaardige situatie: “Het is een uitermate verdrietige situatie voor alle betrokkenen van het getroffen bedrijf. Zij hebben hun pand en bedrijf verloren. Ik wens hen veel sterkte.”

“Ook voor de omwonenden die de overlast ervaren. Op dit moment wordt er werk gemaakt van het schoonmaken van de Doggersvaart en de opritten van de woningen in het afgesloten gedeelte. Daardoor kunnen deze inwoners vrijdagavond weer terug naar hun huis.” Indien alles naar wens verloopt kunnen de nu nog afgesloten wegen in de loop van de avond weer vrij gegeven worden.

Het rapport van de Omgevingsdienst geeft helderheid over diverse stoffen die in de gebieden zijn neergevallen. Het gebied waar, zoals nu is bevestigd, asbestdeeltjes liggen zijn: de Nieuweweg van huisnummer 7 tot en met nummer 17. En de Doggersvaart vanaf het tankstation tot en met huisnummer 27 D. In de andere woonwijken waar deeltjes zijn neergevallen gaat het niet om asbest, maar om roetdelen, van klein tot groot. Dat is niet schadelijk voor de gezondheid. Bewoners kunnen dit zelf opruimen, gebruik daarvoor wel handschoenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. goh, er is nooit brand in Den Helder, toch vreemd… oohh wacht… hahahahahahahahahhaa… pyromanen dorp nr1!

Back to top button
%d bloggers liken dit: