112Den Helder

Dag na grote brand: omgeving nog afgezet

Advertentie:

Den Helder – De dag na de grote brand aan de Nieuweweg is de ontstane schade duidelijk zichtbaar. Van de bedrijfsgebouwen is niets meer over. Een flink gebied om de locatie heen is nog altijd afgezet. Het betreft het gebied van de Nieuweweg (ter hoogte van de rotonde bij het tankstation) tot aan de Middenvliet en de Doggersvaart tot aan de eerste afslag naar De Schooten (gezien vanaf het spoor). Ook het tankstation is niet bereikbaar.

Een medewerker van de gemeente ter plaatse liet weten dat de afzettingen vermoedelijk nog de hele dag duren, al is dit nog niet officieel bevestigd. De afzettingen zijn nodig vanwege de vrijgekomen asbestdeeltjes. Een bewoner uit de Vogelwijk kwam vrijdagochtend ook even kijken bij een van de afzettingen en vertelde dat ook bij hem in de tuin asbest is neergekomen.

Een buurvrouw van het tankstation vertelde dat ze donderdagavond hun dieren buiten hadden staan en ze wilden die bij het begin van de brand eigenlijk niet naar binnenhalen, omdat hun stallen dichter bij de brand zijn. “Toen de vonkenregen begon hebben we in allerijl de dieren toch weggehaald”, aldus de bewoonster. “Ze konden terecht in een stal van één van de buren. Die stal lag verder van de brand. Op een gegeven moment was buitenlopen bijna geen optie meer door de rook, het leek wel nacht opeens.” Alle dieren zijn er heelhuids doorheen gekomen, tot grote opluchting van de eigenaren.

De gemeente Den Helder komt later vanochtend met meer informatie over de afwikkeling van de brand.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

2 reacties

  1. Op zich is het heel fijn dat het afgezet voor onze veiligheid ivm asbest. Maar wel raar dat dit alleen voor de auto’s geldt en niet voor de fietsers. In de auto zit je toch veiliger dan op de fiets. De sch9lieren kunnen er gewoon langsfietsen.
    Heel bijzonder.

Wellicht ook interessant

Back to top button