Den Helder

Den Helder helpt inwoners op weg met het besparen van energie

Den Helder – De gemeente Den Helder wil het verduurzamen van woningen actief stimuleren. Daarom organiseert de gemeente een nieuwe inkoopactie, dit keer voor isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen. Inwoners kunnen die voor scherpe prijzen inkopen. Ook zijn er drie online informatiebijeenkomsten over energie besparen. Verder biedt de gemeente gratis advies, een energiesubsidie en een woonlening aan en verschijnt de Energiebespaarkrant.

Wethouder Duurzaamheid Chris de Koning hoopt dat veel inwoners aan de slag gaan met het energiezuinig maken van hun woning: “Dat is niet alleen goed voor de aarde en het klimaat, het is ook in hun eigen voordeel. En dat voordeel is alleen maar toegenomen nu de energieprijzen zo extreem gestegen zijn.” De acties van de gemeente kunnen inwoners misschien “nét dat laatste zetje geven om te beginnen met verduurzamen. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van”, aldus de wethouder.

Online informatieavonden
Voor inwoners die niet weten waar ze moeten beginnen of welke maatregelen voor hun woning geschikt zijn, organiseert de gemeente drie online informatiebijeenkomsten (webinars). Daarin komen ook de mogelijke subsidies en leningen aan bod. Wie live meekijkt, kan direct vragen stellen via de chat, maar de webinars zijn ook op een later tijdstip terug te kijken.

De onderwerpen en tijdstippen van de webinars:
– Kleine energiebesparende maatregelen op dinsdag 8 november om 19.30 uur.
– Isolatie op woensdag 9 november om 19.30 uur.
– Warmtepompen op maandag 14 november om 19.30 uur.

Aanmelden voor de webinars kan via www.duurzaambouwloket.nl/verduurzamen-denhelder.

De gemeente organiseert samen met ‘Winst uit je woning’ een gezamenlijke inkoopactie voor isolatiemaatregelen en hybride warmtepompen. Inwoners kunnen tot en met 31 december 2022 voor een scherpe prijs hun woning isoleren of een warmtepomp aanschaffen. Meer informatie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/denhelder.

Mobiele showroom
Inwoners die geïnteresseerd zijn in de verschillende energiebesparende producten zijn van harte welkom in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Te zien zijn producten als radiatorfolie, ventilatie-boxen, warmtepompen, infraroodpanelen, etc. Adviseurs van het Duurzaam Bouwloket zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De showroom is op de volgende dagen te bezoeken:
– Vrijdag 4 november op het parkeerterrein voor Winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp.
– Woensdag 16 november bij de ingang van MFC De Boerderij in De Schooten, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 20 in Den Helder.
De openingstijden zijn van 11.00-17.00 uur.

De gemeente brengt deze week de Energiebespaarkrant uit. De krant staat boordevol tips en informatie. Ook vertellen inwoners die hun huis al energiezuinig hebben gemaakt over hun ervaringen. De krant wordt vrijdag 28 oktober huis-aan-huis verspreid samen met het Helders Nieuwsblad. De krant is ook te lezen op onze website en binnenkort verkrijgbaar op het stadhuis en in de bibliotheken.

Advies, subsidie en andere regelingen
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het loket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering (o.a. een woonlening). Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

De inzet van het Duurzaam Bouwloket, de online informatieavonden en de inkoopactie zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Misschien de grootste woningeigenaar eens stimuleren om bestaande woningen te isoleren ipv van tierelantijn op een flat aan te brengen.

Back to top button
%d bloggers liken dit: