Den Helder

Roetdeeltjes in wijken ten noorden van de brand, asbest in directe omgeving

Doggersvaart voorlopig nog afgesloten

Den Helder – Behalve asbestdeeltjes in de directe omgeving van de brand, donderdagavond aan de Nieuweweg in Den Helder, zijn in de wijken ten noorden van de brand ook veel roetdeeltjes terecht gekomen. De Omgevingsdienst onderzoekt om welk materiaal het gaat en in welk gebied. De gemeente Den Helder laat weten dat de verwachting is dat de resultaten van dit onderzoek vrijdag aan het eind van de middag (28 oktober) bekend zijn. In elk geval tot dat moment blijft de Doggersvaart gesloten.

“De roetdeeltjes bestaan vermoedelijk uit verbrand isolatiemateriaal”, meldt een woordvoerster van de gemeente. “Ook hierover krijgen we meer zekerheid na het onderzoek van de Omgevingsdienst. Het advies is vooralsnog om niet aan het neergevallen materiaal te komen.”

Het gebied waar zeer vermoedelijk asbest ligt is: de Nieuweweg van huisnummer 7 tot en met nummer 17 en de Doggersvaart vanaf het tankstation tot en met huisnummer 27 D.

Informatie
Meer weten over wat te doen na een brand? Meer informatie staat op https://www.vrnhn.nl/informatie-bij-incidenten/brand-en-rook/na-een-brand. Als het om asbest gaat is het goed om meer informatie te lezen op https://www.vrnhn.nl/informatie-bij-incidenten/asbestbrand.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met het Klant Contact Centrum van de gemeente, via tel. 140223.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button