Zeemacht

Verdienstelijk gelijkspel MSV Zeemacht

Adverentie

Den Helder – De vrouwen van Zeemacht moesten het vrijdagavond in de eredivisie thuis opnemen tegen het sterke Hovocubo. Vooraf wisten trainer Mark de Jong en zijn spelersgroep dat het zwaar zou worden. In een fysieke wedstrijd bleef de thuisploeg overeind en pakte een zeer verdiend punt: 1-1.

Vooraf waren de speelsters en het spel van de tegenstander goed geanalyseerd. “We wisten waar we aan toe waren. Hovocubo heeft goede speelsters gehaald, de vraag was alleen of ze een team zijn geworden en dat is de hoofdcoach van deze club goed gelukt.” De eerste helft ging over en weer, waarbij er meer kansen voor de tegenstander waren. “We wisten precies wat er zou komen en we hadden een geweldige keepster op doel staan. Iza Zeeman stond te keepen als een dijk en door haar bleven we absoluut in de wedstrijd.” 25 Seconden voor de rust kreeg Zeemacht een penalty die in drieën erin ging door een goal van Joyce Kwast.

Tweede helft
Na de pauze kreeg het duel een ander gezicht. “In de rust hebben we besloten met andere tactiek te gaan spelen. Zenuwslopend was het wel, met wederom kansen aan beide kanten. Tien seconde voor tijd kreeg Zeemacht nog een vrije trap doordat de keeper van Hovocubo hands maakte buiten de cirkel. Wendy Holswilder, die haar debuut maakte in de eredivisie, ging achter de bal staan, maar ze knalde tegen de keeper. Heel jammer, verder kan Zeemacht veel plezier aan dit jonge talent gaan beleven. De Jong was tevreden met het gelijke spel. “Een spannende avond en we zijn goed overeind gebleven. Volgende week staat de wedstrijd tegen Cagemax op het programma.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button