Den Helder

Aanpassing voetgangersoversteekplaatsen Korvetstraat

Adverentie

Twee voetgangersoversteekplaatsen op de Korvetstraat in Den Helder worden aangepast. De werkzaamheden beginnen 5 december, zo laat de gemeente weten. De ene oversteekplaats ligt ter hoogte van het Korvetpad en de andere ter hoogte van de huidige voetgangersoversteek nabij de Fluytstraat.

“Met het aanpakken van deze twee oversteekvoorzieningen maken we het oversteken voor voetgangers veiliger”, stelt de gemeente. “Ook proberen we zo de snelheid van het gemotoriseerd verkeer te verlagen. Aannemer D. van der Steen uit Utrecht gaat het werk uitvoeren.

De locatie van de oversteekplaatsen verandert niet. In de nieuwe situatie krijgen de oversteekplaatsen een middengeleider. Zo kan de voetganger de Korvetstraat in twee fases oversteken. Gemotoriseerde voertuigen moeten daardoor hun snelheid aanpassen. Ook wordt de oversteek beter herkenbaar. Voetgangers hebben straks geen voorrang meer op het wegverkeer. De intensiteit van het verkeer van de Korvetstraat is niet hoog. Daardoor is veilig oversteken zonder voorrang goed mogelijk.

Planning
De werkzaamheden starten 5 december en zijn 13 december klaar. Tijdens de aanleg is de Korvetstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook komt er een omleiding. Sommige in- en uitritten van woningen zijn beperkt beschikbaar en er kan hinder zijn door de werkzaamheden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button