Den Helder

Eerste containertuin bij MFC ’t Dorpshuis in Julianadorp

Advertentie:

De eerste containertuin van Den Helder werd donderdag bij het Dorpshuis in Julianadorp met een gieter water geopend door wethouder Peter de Vrij. Hij is blij met het resultaat en hoopt dat het bijdraagt aan de bewustwording om de omgeving netjes te houden. “We hopen dat de mensen die het niet zo nauw nemen met de juiste manier om hun afval af te voeren nu even nadenken en aangesproken worden door medebewoners.” Den Helder is de tweede stad waar de onderdelen van het tuintje 3D geprint worden uit afvalproducten.

De containertuin moet voorkomen dat het een rommeltje wordt rond de container (DHfoto)

Buurt
De wijkconciërge van Julianadorp, Gitta de Jong, is blij met de opsiering van de afvalcontainer. Ze houdt van groen en de natuur en dit tuintje brengt groen in de wijk en door de recycling is het milieu ook beter af. “Eigenlijk zou je het tuintje niet nodig moeten hebben om het netjes te houden, maar ik vind het ook gewoon mooi!”, aldus een enthousiaste De Jong.

Tuin van afval
Het tuintje is opgebouwd uit onderdelen die met een 3D printer zijn geprint uit afvalstoffen. Henk-Jan Room van Room for Concepts vertelt dat de Citygard volledig van reststoffen wordt gemaakt die uit het afval komen. Er staan nu in Nederland zo’n vijftig van deze tuintjes en de resultaten zijn opmerkelijk goed. “Garanties kunnen we natuurlijk niet geven, maar onze ervaring is dat er bijna niets gesloopt wordt en dat er respect is voor het initiatief.” Binnenkort worden deze tuintjes ook in het buitenland geïntroduceerd.

Wethouder Peter de Vrij vertelt dat hij blij is met het initiatief van de containertuin (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button