Uitgaan

Kerst in de Noordkop

Kerst komt er weer aan en daarom zijn er verschillende kerstmarkten en kerstavonden georganiseerd.

Kerstnachtviering Oosterland
In Oosterland is 24 december, om 20.00 en 22.00 uur, een viering over het oude verhaal over de geboorte van het kind, dat verweven raakt en blijkt met verhalen uit de geschiedenis van de kerk en levensverhalen. Een viering vol symboliek, die uitnodigt stil te staan bij de vraag in hoeverre het goede nieuws van kerst verweven is met het eigen leven. Zitten in de kerkbank waar tussen licht en donker woorden klinken, muziek het hart beroert en beelden een ander perspectief geven.

Een viering met koor en orkest onder leiding van Marco Mosk, met oude kerstliederen en spiksplinternieuwe en prachtige Engelse kerstmuziek. Toegangskaarten kosten €7,50.

Dorperweerth
Waarom een halve dag in een touringcar naar Düsseldorf als je binnen een kwartier lopend, op de fiets of met de auto deelgenoot kunt zijn van een Kerstmarkt in Duitse stijl in Noord-Holland. De Weihnachtsmarkt bij winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp is vrijdag 13 december van 13.00 tot 20.00 uur.

De marktkramen staan rond het ijsbaantje. Een aantal kramen zullen ingericht zijn als terrasje of verkoopplek van lekkere hapjes en drankjes. Glühwein und Bratwurst, Berlinerbollen und herliche Deutsche waffeln.

Natuurlijk ook heel veel kramen met mooie kerstartikelen, taarten en highTea, stijlvolle kleding, sieraden, schilderijen, zelf gemaakte kerststukken en nog meer. Behalve met schaatsen kunnen kinderen zich vermaken met Schminken, Ballonfiguren vouwen en het nostalgische zweefmolentje. Ook treden onder andere Delight, Dorper zangtalent Miranda Verhoeven en de Sea Side Jazzband op.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button