Den Helder

Liften station Den Helder Zuid officieel geopend

Advertentie:

De liften bij station Den Helder Zuid zijn donderdag 28 november officieel geopend. Het was regenachtig weer, maar dat deed de pret niet bederven. De afgelopen tijd zijn door ProRail de liften geplaatst en de trappen opgeknapt en is NS van start gegaan met Assistentieverlening Gehandicapten (AVG). Voorgaand aan dit moment ondertekenden NS en de gemeente Den Helder het vernieuwde beheerconvenant voor de twee Helderse stations.

Iedereen werd verwelkomd op de Nollen en regiodirecteur NS Irma Winkenius gaf een speech. Hierna ondertekende wethouder De Vrij namens de gemeente Den Helder en regiodirecteur NS het beheerconvenant, gevolgd door een speech van De Vrij. Gezamenlijk wandelden ze naar station Den Helder zuid, waar het officiële startmoment Toegankelijkheid plaatsvond.

In het beheerconvenant maken gemeente en NS afspraken over het schoon, heel en veilig houden van de twee Helderse stations en de stationsomgeving. Vijf jaar geleden werd dit convenant voor het eerst opgesteld en ondertekend. Met het vernieuwde convenant zetten partijen de goede samenwerking voort.

Assistentieverlening aan gehandicapten
Met de plaatsing van de nieuwe liften door ProRail heeft NS onlangs station Den Helder Zuid toegevoegd aan de stations waar assistentieverlening aan gehandicapten (AVG) wordt aangeboden. Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. Daarom werkt ProRail hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie. Maar ook, zoals hier, om liften die toegang geven tot de perrons. Tegelijk heeft NS de assistentieverlening op dit station gestart, waardoor mensen in een rolstoel nu goed van en naar Den Helder Zuid kunnen reizen. Station Den Helder Zuid is het 131e station dat AVG aanbiedt. Medio december, per nieuwe dienstregeling, wordt dit uitgebreid naar 143 stations, waaronder Heiloo, Zaandijk Zaanse Schans en Hoorn-Kersenboogerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button