Hollands Kroon

Slootdorperbos is opgeknapt

Adverentie

Het bos langs de Slootweg in Slootdorp heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Zo is er onder andere een nieuwe aanlegsteiger voor bootjes geplaatst. Het bos grenst namelijk aan de twee vaarwegen: de Slootvaart en de Den Oeverse Vaart. Met de aanleg van de steiger hebben vaarrecreanten de mogelijkheid om hier aan te meren en uit te stappen. Het opknappen van het bos is onderdeel van het opknappen van de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer, als project van De Kop Werkt!.

Lokale bewoners gebruiken het Slootdorperbos nu voornamelijk om te wandelen, spelen of sporten. Dankzij de steiger is het ook voor vaarrecreanten hiervan te genieten, maar ook om bijvoorbeeld een boodschap in het dorp te doen. Op verzoek van de visvereniging kan de aanlegplaats ook worden gebruikt als vissteiger voor mindervaliden. Er wordt gewerkt aan een informatiebord voor recreanten op aanmerende bootjes. De bedoeling is dat hier informatie over het dorp (horeca, ondernemers, winkels) op staat.

Flinke opknapbeurt
Het bos is gesnoeid om het weer goed toegankelijk te maken. Daarbij heeft het ruige veld in het midden van het bos plaatsgemaakt voor een gazon. Dit gazon is ingezaaid met een mengsel van wilde en eetbare bloemen. Deze zijn veilig voor kinderen. Door het bos is een nieuw pad aangelegd, richting het dorp en naar de parkeerplaats langs de Slootweg. Deze is van een halfverharding (Nebrocal) en wordt door een lokale bewoner binnenkort getest op rolstoeltoegankelijkheid. Het bos heeft een picknicktafel gekregen en er is een avonturen pad gemaakt van stammen uit het bos.

Samen met de buurt
Alle materialen die zijn overgehouden zijn weer hergebruikt voor het bos. Zo zijn bijvoorbeeld de stronken gebruikt voor het avonturen pad en een plek voor ijsvogels. In overleg met de jeugd uit Slootdorp zijn er ook voetbaldoeltjes gemaakt van de stronken. Verder gaat de gemeente Hollands Kroon nog in overleg met de provincie over de oversteek naar het fietspad. Inwoners hebben de vraag of deze kan worden afgesloten. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de afrondende werkzaamheden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button