Cultuur/Natuur

Wandelen door afwisselende landschappen in Den Helder

Advertentie:

Bewegen in de natuur is gezond. De schoonheid en de rust van de natuur zijn een goede remedie tegen stress en regelmatig bewegen verbetert de lichamelijke en geestelijke conditie. Op dinsdag 10 december om 9.30 uur kan iedereen meewandelen met een gids van Landschap Noord-Holland. Ook in de wintermaanden is er buiten genoeg te beleven.

De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Daar ontvangt de gids de deelnemers die worden meegenomen voor een tocht door het plas- drasgebied Mariëndal, de Noordduinen en de Donkere Duinen.

De tocht is door afwisselende landschappen met elk een eigen kenmerk. Zo was Mariëndal een strak en vlak bollenland, maar nu is het geworden zoals het landschap van Noord-Holland er uitzag in de tijd dat het zeewater vrij spel had. Een prachtig, moerasachtig gebied met lage duintoppen en waterpartijen.

Grijze duinen
De Noordduinen zijn de zogenaamde ‘grijze duinen’. De bijzondere mossen en korstmossen die hier groeien geven het landschap een mooie grijze gloed. Het wordt een flinke tocht, dus goede wandelschoenen aan en iets te eten en te drinken mee voor onderweg is aan te raden.

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, Den Helder. Kosten: Regulier € 7,00 , donateurs € 4,00. Reserveren kan via gaatumee.nl, ter plekke aansluiten kan ook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button