Texel

Zoekactie naar vermiste viskotter bij Texel (update)

Advertentie:

Op de Noordzee ten westen van Texel wordt met man en macht gezocht naar een vermiste viskotter. Het schip uit Urk, met twee opvarenden, heeft om 5.46 uur een noodsignaal afgegeven. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Update: de kotter lijkt inmiddels gevonden, naar de opvarenden wordt nog gezocht (09.45 uur).

De boot verdween een paar mijl uit de kust van de Razende Bol van de radar. “Dit is heel zorgelijk”, aldus een woordvoerder van de KNRM. Het noodsignaal wordt onder andere geactiveerd als het baken in aanraking komt met water, als een schip bijvoorbeeld zinkt.

Volgens de Kustwacht werd direct een poging gewaagd om contact op te nemen met de viskotter, maar dat lukte niet. De zoekactie is nog altijd gaande. Een helikopter heeft een reddingsvlot zien drijven, maar daar waren geen personen aan boord.

KNRM
Een groot aantal hulpdiensten zoekt mee. “Drie boten, een helikopter, een mijnenveger van de marine en de Kustwacht”, somt de KNRM-woordvoerder op.

Het gaat om viskotter ‘UK-165’, ook wel bekend als Lummetje.

Bron: mediapartner NH Nieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button