Den HelderPolitiek

CDA pleit voor professionele Oud en Nieuw vuurwerkshow

Den Helder – Net als vorig jaar geldt ook dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, dus ook in Den Helder. Dat neemt niet weg dat er vorig jaar veel (illegaal) vuurwerk werd afgestoken en ook nu al regelmatig vuurwerk te horen is. CDA Den Helder komt daarom tijdens de raadsvergadering van maandagavond met een motie die pleit voor een professionele vuurwerkshow, mede namens de gemeente georganiseerd.

De coronacrisis vraagt al lange tijd veel van de inwoners, zo stelt het CDA. “In het belang van de volksgezondheid wordt de feestmaand december wederom zeer sober en uit voorzorg is inmiddels een landelijk verbod ingesteld op het afsteken van consumentenvuurwerk om de zorg niet verder te belasten.” Het is voor gemeenten mogelijk om een professionele vuurwerkshow te organiseren en die kan, zo meent de partij, “georganiseerd worden zonder daarmee de zorg te belasten”.

Het CDA vreest dat het niet bieden van een alternatief voor consumentenvuurwerk waarschijnlijk leidt tot inwoners die zelf gaan experimenteren met alternatieven, met alle risico’s van dien. “Vuurwerk met Oud & Nieuw is een traditie en een vuurwerkshow kan wat verlichting en vrolijkheid brengen in een duistere tijd vol beperkingen.” Daarom komt het CDA maandag met een motie die het college opdraagt samen met lokale ondernemers in deze branche te bezien of een professionele Oud en Nieuw vuurwerkshow te organiseren blijkt. Daarbij denkt de partij aan een show op bijvoorbeeld Willemsoord, of op meerdere centrale locaties in de stad.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

 1. Dit is dus een motie voor de bühne.

  Het CDA wil een professionele vuurwerkshow organiseren met lokale ondernemers.

  Denk niet dat CDA het doorheeft, maar de leveranciers van consumentenvuurwerk hebben GEEN vuurwerk wat geschikt is voor een professionele vuurwerkshow.
  De professionele vuurwerkshows worden maar door een aantal partijen in Nederland uitgevoerd. Dit zijn shows die werken met computergestuurde ontstekers. Waarschijnlijk denken ze nog steeds dat het provisionele vuurwerk wordt afgestoken met een dikke sigaar.

  Het was beter geweest als het CDA een motie had ingediend om de ondernemers die het consumenten vuurwerk verkopen te ondersteunen. Zonder de omzet van het vuurwerk, hebben een aantal ondernemers het de rest van het jaar erg zwaar.

  Als het CDA een vuurwerkshow wil hebben, dan moet de gemeente gewoon de knip trekken en een professioneel bedrijf inhuren.
  Overigens zal het “illegale” vuurwerk reeds bij de meeste in huis zijn. Want in onze omliggende landen is de verkoop van consumentenvuurwerk niet gebonden aan de laatste dagen van december.

Back to top button
%d bloggers liken dit: