CDA pleit voor professionele Oud en Nieuw vuurwerkshow

Den Helder – Net als vorig jaar geldt ook dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, dus ook in Den Helder. Dat neemt niet weg dat er vorig jaar veel (illegaal) vuurwerk werd afgestoken en ook nu al regelmatig vuurwerk te horen is. CDA Den Helder komt daarom tijdens de raadsvergadering van maandagavond met een motie die pleit voor een professionele vuurwerkshow, mede namens de gemeente georganiseerd.

De coronacrisis vraagt al lange tijd veel van de inwoners, zo stelt het CDA. “In het belang van de volksgezondheid wordt de feestmaand december wederom zeer sober en uit voorzorg is inmiddels een landelijk verbod ingesteld op het afsteken van consumentenvuurwerk om de zorg niet verder te belasten.” Het is voor gemeenten mogelijk om een professionele vuurwerkshow te organiseren en die kan, zo meent de partij, “georganiseerd worden zonder daarmee de zorg te belasten”.

Het CDA vreest dat het niet bieden van een alternatief voor consumentenvuurwerk waarschijnlijk leidt tot inwoners die zelf gaan experimenteren met alternatieven, met alle risico’s van dien. “Vuurwerk met Oud & Nieuw is een traditie en een vuurwerkshow kan wat verlichting en vrolijkheid brengen in een duistere tijd vol beperkingen.” Daarom komt het CDA maandag met een motie die het college opdraagt samen met lokale ondernemers in deze branche te bezien of een professionele Oud en Nieuw vuurwerkshow te organiseren blijkt. Daarbij denkt de partij aan een show op bijvoorbeeld Willemsoord, of op meerdere centrale locaties in de stad.”

Mobiele versie afsluiten