Den HelderSport

Zeemacht onderuit in doelpuntenfestijn

Den Helder – Zeemacht heeft in de vijfde klasse zondag met 3-4 verloren van De Koog. Het was een spectaculair duel met twee rode kaarten voor de thuisploeg.

Zeemacht begon ijzersterk. Al na drie minuten kon Mark Dalmaijer scoren. De Koog maakte echter al weer snel de gelijkmaker. Zeemacht toonde veel power, en door Luc van der Wal werd het weer 2-1 voor Zeemacht. Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft werd een doorgebroken aanvaller door doelman Owen Gatowinas onderuit gelopen. De arbiter wees naar de stip en gaf rood. De penalty ging erin en het stond weer gelijk.

Tot verbazing van vriend en vijand kon Ingmar de Waard met een afstandsschot 3-2 scoren namens Zeemacht. Na de rust bleef het een spannende wedstrijd. Zeemacht moest verder met negen man toen Jayce Meijers rood kreeg. Hij sloeg de bal met zijn hand uit het doel. De Koog kon ook haar tweede strafschop benutten.

3-4
In het laatste kwartier bleef de thuisploeg ondanks twee man minder goed op de been. Het had alleen de pech dat de tegenstander twee mooie kansen wist te creëren en te benutten. Zeemacht knokte om terug te komen, echter ontbrak het de thuisploeg aan geluk. Zeemacht liet ondanks de nederlaag zien dat het over voldoende kwaliteit beschikt om dit seizoen een rol te spelen.