GR2022HKHollands Kroon

Sylvia Buczynski lijsttrekker PvdA Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Sylvia Buczynski is door de algemene ledenvergadering van de afdeling PvdA Hollands Kroon unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op twee staat Paul Medema en op drie Elbert Volkers.

Voor de PvdA is wonen een belangrijk speerpunt. “De PvdA heeft voortdurend aangedrongen op de bouw van betaalbare woningen”, vertelt Buczynski. “Wil je de mensen hier een toekomst bieden, moet je aantrekkelijk bouwen voor de starters en de doorstarters en voor ouderen die wat kleiner willen wonen. Verduurzaming en vergroening van de woonomgeving, voldoende voorzieningen en de toegankelijkheid ervan staan ook hoog op het lijstje. Die koers gaan we doorzetten.”

Als fractievoorzitter weet Sylvia, door haar goede contacten met provinciaal bestuur en Tweede Kamerleden, de vraagstukken die in de uitgestrekte plattelandsgemeente spelen – denk aan datacenters – op de kaart te zetten. Er zijn nog heel veel uitdagingen; reden om vol enthousiasme de verkiezingsstrijd in te gaan. “Dat doet ze met een zeer divers team van ervaren kandidaten”, zo benadrukt de PvdA. “Achter Sylvia, Paul en Elbert staan o.a. Ferre Koopman, Jorieke de Mol van Otterloo en Tines Kleine, die raadslid zijn geweest in verschillende gemeenten. Maar ook ervaren wethouders als Fijko van der Laan, Kees Looijestein en Jan Steven van Dijk staan klaar om de fractie te ondersteunen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button