Hollands Kroon

Hospice Het Tweede Huis zoekt vrijwilligers

Westerland – De bouw van Hospice Het Tweede Huis in Westerland is nog in volle gang. Naar verwachting gaat de instelling voor terminale zorg medio 2023 open. De organisatie is daarom op zoek naar vrijwilligers. Volgens coördinator Esther de Kort vinden mensen het soms spannend om te helpen in het hospice, maar dat is nergens voor nodig.

“Mensen hoeven echt geen zorgachtergrond te hebben. Empathisch vermogen is het allerbelangrijkste.” In het hospice is een verpleegkundig team aanwezig voor de medische zorg, maar zij hebben wel ondersteuning nodig. Iedere vrijwilliger krijgt een zorgtraining aangeboden. “Verbinding is het belangrijkste gevoel dat we als team willen bereiken. Verbinding met elkaar, de gast en diens naasten”, zegt De Kort.

Zorgvrijwilligers zijn het hart van Het Tweede Thuis. Zij zijn onmisbaar in de zorg voor de gasten. Het hulpaanbod van vrijwilligers bestaat uit persoonlijke zorg voor de gast. De vrijwilligers in Het Tweede Thuis zorgen voor langdurige aanwezigheid, voor het ‘er zijn’ voor de gasten. Naast de zorgvrijwilligers heeft het hospice ook behoefte aan vrijwilligers die ondersteunende taken willen verrichten: “Hierbij denken we aan administratieve werkzaamheden, klussen en onderhoud van de tuin.”

Meer informatie voor het aanmelden als vrijwilliger staat op de website van Het Tweede Huis.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button