Hollands KroonJeugd

Junior Energiecoaches geslaagd in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Ruim tachtig kinderen uit Hollands Kroon deden in oktober en november mee aan het spel ‘Junior Energiecoach’. Op speelse wijze ontdekten zij hoe en waar je slim energie kan besparen in en om huis. De jonge deelnemers hebben als beloning een diploma ontvangen.

De diploma’s werden uitgereikt door wethouder Lilian Peters. Tijdens de diploma-uitreiking op woensdag 23 november werden de deelnemers in het zonnetje gezet. Met een quiz ontdekten zij hoe groen Hollands Kroon is. In de raadzaal konden ze even ervaren hoe het is om in een raadsvergadering te zitten. De diploma’s leverde blije gezichten en vrolijke verhalen op.  

Junior Energiecoach
In vijf weken tijd leren de kinderen alles over energie besparen in en rond huis. Dat doen zij door middel van spelletjes, puzzels en proefjes. Samen met Varkentje Rund gingen de kinderen (7-13 jaar) op lampenjacht en stekkerexpeditie. In Hollands Kroon zijn twintig gezinnen en twee schoolklassen de uitdaging aangegaan. De kinderen waren razend enthousiast. Ze vonden de filmpjes met Varkentje Rund hilarisch en hebben veel geleerd. Deelnemer Meine Kool, van team Kool & The Gang, vertelt: “Je kan spelletjes doen, je kan kleuren, je kan prijzen verdienen. Je kan van alles doen. Ik ben heel trots!”

Een filmpje van de diploma-uitreiking is te zien op de website van de gemeente Hollands Kroon.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button