Kop van Noord-HollandPolitiek

Steunfractieleden uit de Noordkop op CDA lijst Provinciale Staten

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – CDA Noord-Holland heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 gepresenteerd. Op de lijst staan meerdere kandidaten uit de Noordkop, zoals politieman Tim Slijkhuis uit Schagen en Jane Lobles uit Den Helder. Zij zijn beide momenteel als steunfractielid actief bij de lokale CDA afdeling.

De lijsttrekker is Dennis Heijnen uit Amsterdam. Slijkhuis is de hoogst geplaatste kandidaat uit de Noordkop. Hij staat op plek vijf. Bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart stond hij in Schagen op een negende plek. Het CDA behaalde zeven zetels waardoor hij net buiten de boot viel. Op de nummer twee voor de Provinciale Statenverkiezingen staat huidig Statenlid Willemien Koning-Hoeve uit Oudkarspel.

Andere kandidaten uit de Noorkop maken minder kans op een plek in de Staten. Jane Lobles uit Den Helder staat op een negende plek. Zij is sinds een aantal jaar actief als commissielid. Joëlle Cueche Hernandez is de dertiende kandidaat. Zij werd vorig jaar voorzitter van de Helderse Jongerenraad en stond voor de gemeenteraadsverkiezingen op plek vijf. Joute Andringa uit Wieringerwerf neemt de 34ste plek in. De Helderse fractievoorzitter Harmen Krul staat als een van de lijstduwers op de 48ste plek.

Provinciaal afdelingsvoorzitter Daan Versteeg: “Met deze lijst hebben we een mooie combinatie van nieuw talent en bestuurlijke ervaring uit de hele provincie. Het is geweldig om te zien dat er zoveel mensen zich willen inzetten voor het CDA, dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button