112Hollands Kroon

Burgerwacht Nieuwe Niedorp van start

Nieuwe Niedorp – De burgerwacht Niedorp is van start gegaan. Een buurtapp en regelmatig surveillerende bewoners moet de omgeving veiliger maken. De eerste burgerwachttraining is net achter de rug, laten de deelnemers weten aan NH Nieuws.

Na de oproep voor het project Ogen en Oren van wijkagent Bas Dirkmaat stroomden de reacties binnen. Peje van den Berg uit Nieuwe Niedorp bedacht zich geen moment: “We horen veel berichten over inbraken in omgeving en klein overlast. Met de buurtwacht willen dat proberen terug te dringen.” Met de criminaliteitscijfers in Niedorp valt het gelukkig wel mee, vindt Peje: “De onrust en daders van inbraken komen bovendien vooral van buiten, dus als wij hier rond lopen, gaan ze hopelijk ons dorp voorbij. We willen vooral een leuk team opzetten en het sociale contact weer terug brengen en natuurlijk een steentje bijdragen aan het gevoel van veiligheid.”

Van den Berg heeft zijn voetsporen al verdiend bij justitie, de marine en het beveiligingswerk: “Ik zag de oproep op Facebook en wil graag mijn kennis delen.” De burgerwachttraining is belangrijk vindt hij: “Je moet weten wat je wel en niet mag. Het moet vooral geen knokploeg worden.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button