Sport

Denise Betsema blijft punten scoren in diverse klassementen

Adverentie

Dendermonde/Zolder – In de strijd om wereldbeker bij de dames veldrijdsters op zondag in Dendermonde versterkte Denise Betsema haar klassering door als derde over de finish te komen na wereldkampioene Lucinda Brand en de Amerikaanse Clara Honsinger. Het parkoers was bij uitstek het terrein waar Betsema goed uit de voeten kan. De volgende wedstrijd om de wereldbeker is komende zondag in Hulst.

Met nog drie ritten om de wereldbeker is de tussenstand 1. Lucinda Brand 362 punten 2. Denise Betsema 324 3. Puck Pieterse 265. Hierdoor lijkt het klassement bij de eerste drie zo goed als niet meer te wijzigen.

Maandag was op en rond het autocircuit van Zolder het toneel van maar liefst 122 startende dames om de Superprestigeprijs. Een uitzonderlijk groot aantal in deze tak van sport. Slechts 54 dames mochten zich prijzen de wedstrijd te hebben uitgereden. Het was een snel te rijden rit. Na twee van de af te leggen zes ronden vormde zich een kopgroep van tien. Al vlug probeerde Denise deze kopgroep uit te dunnen door in de aanval te gaan. Hierdoor ontstond een kopgroep van drie rensters, waarbij Betsema niet hoorde. Misschien te vroeg met haar krachten gesmeten. Ze kwam op achterstand te zitten. Een val van de Hongaarse kampioene Blanka Kata Vas was een geluksmoment voor de Texelse veldrijdster en kon daardoor weer plaatsnemen in de achtervolgende kopgroep, bestaande uit de later winnares Lucinda Brand en nummer twee Fem van Empel. Betsema kwam als vijfde over de finish.

Denise grossiert in tweede plaatsen
In de diverse klassementen staat Denise Betsema op een tweede plaats. De UCI ranking, de Wereldbeker en de Superprestigeprijs. In de eerste twee klassementen zit ze stevig op haar verworven plekken en staat ze een straatlengte voor op de nummer drie. In de Superprestige is nog een wedstrijd te gaan en staan de eerste vier dames dicht bij elkaar. En zal het spannend worden voor het eindklassement. In het XO2 badkamer klassement staat Betsema geheel bovenaan.

Komende donderdag en zaterdag zijn er twee wedstrijden om het XO2 badkamerklassement in Loenhout en Baal en zondag in Hulst een wedstrijd om de Wereldbeker. Zowel in Nederland en België zijn geen toeschouwers toegestaan en zijn belangstellenden aangewezen op tv-uitzendingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button