112

Politie vraagt hulp van publiek bij autoinbraken

Advertentie:

Den Helder – De afgelopen maand heeft de politie Den Helder vijf verdachten aangehouden die hadden ingebroken in auto’s in Den Helder en Julianadorp. Het dievengilde lijkt de afgelopen maand veel belangstelling te hebben voor geparkeerd staande auto’s in beide plaatsen. Agenten zijn zowel opvallend als onopvallend actief in de stad om daders zoveel mogelijk op heterdaad te betrappen. Dat is gelukkig met hulp van het publiek ook al vijf keer gelukt.

De auto inbraken vinden vooral in de late avond uren en ’s nachts plaats. Uit het onderzoek van de recherche blijkt dat ze het vooral gemunt hebben op auto’s die niet op slot staan. “Bij deze zaken merken we opvallend veel dat eigenaren hun auto’s toch niet afsluiten. Ik roep op om dat wel te doen en je eigendommen zo goed mogelijk te beschermen”, aldus teamchef Maartje Wensma.

De volgende tips helpen wellicht om een inbraak in uw auto te voorkomen.

  • Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto.
  • Sluit uw auto altijd af.
  • Keyless entry? Heeft u auto keyless entry, bewaar dan uw autosleutel in een blikje zo ver mogelijk van de voordeur.
  • Verwijder altijd de afdruk van de zuignap (navigatiesysteem) van de voorruit.
  • Dieven zoeken ook onder uw stoel, berg daar dus niets op.
  • Laat nooit kostbaarheden zoals camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld en creditcards in de auto achter.
  • Laat ook geen andere spullen, zoals een boodschappentas en kleding zichtbaar in de auto achter.
  • Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open.
  • Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.
  • Registreer waardevolle bezittingen.

Wat verwacht de politie?
Ziet u iets verdachts meldt dit dan altijd bij de politie. Dit kan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of bij spoed via 112. Ook kunt u geheel anoniem een melding maken bij de onafhankelijke stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Doe altijd aangifte van auto-inbraak!

De vijf aanhoudingen vonden allemaal plaats na tips van buurtbewoners, die verdachte situaties meldden via 112. Het gaat om mannen tussen de 18 en 37 jaar oud. Zij komen uit Den Helder of hebben geen vast adres. Het gaat om auto inbraken op de IJsselmeerstraat en mogelijk de Jan Hargenstraat (maandag 27 december), een auto inbraak op de Dijkschouwerslaan in de nacht van 1e op 2e Kerstdag en tot slot een inbraak in een auto op de Doorzwin in Julianadorp op 4 december.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button