Den Helder

Stadspartij stelt schriftelijke vragen over parkeren Ruyghweg

Advertentie:

Den Helder – De Stadspartij Den Helder heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder. De Stadspartij is sceptisch over de geboden oplossingen voor het parkeerprobleem aan onder meer de zuidzijde van de Ruyghweg. Omdat het college aan heeft gegeven in gesprek te gaan met de betrokken bewoners, heeft de partij het college hierin toen het voordeel van de twijfel gegeven.

De afgelopen dagen bereiken de Stadspartij berichten, dat er bewoners zijn die helemaal niet zo blij zijn met de inmiddels uitgevoerde werkzaamheden. Omdat mensen hun auto nu legaal, op de stoep moeten parkeren is er een afgeschuinde trottoirband aangebracht die zo steil is dat er weinig tot geen verschil zit met een gewone trottoirband. Langs de N250 zijn mooi afgevlakte trottoirbanden gebruikt waar een auto redelijk vloeiend tegenop kan rijden. Dat is door de keuze van deze trottoirband op de Ruyghweg niet het geval, met als mogelijk gevolg op termijn, schade aan het voertuig.

De vragen van de Stadspartij aan het college zijn dan ook als volgt:

  • Bent u echt met de bewoners in gesprek gegaan of hebben ze alleen tegen u aan mogen praten?
  • Hebben de bewoners mee mogen beslissen over het soort trottoirband welke gebruikt zou worden, of is dat niet het geval geweest?
  • Waar kunnen mensen terecht als zij schade aan hun auto oplopen door de keuze van de trottoirband?
  • Klopt het, dat mensen bijna een jaar na het indienen van hun bezwaarschrift en pas nadat de gewraakte werkzaamheden bijna klaar zijn, antwoord hebben gekregen van de commissie bezwaarschriften in deze?
  • Bent u het met ons eens dat zo’n lange doorlooptijd onacceptabel is?
  • Wat denkt u er aan te gaan doen om dit terug te brengen naar een acceptabele doorlooptijd?
  • Wat denkt u er aan te gaan doen om dit soort zaken in het vervolg te doen voorkomen?
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. het is al zeker tien vijftien jaar daar één grote teringzooi en nu het verkiezingstijd is worden er een paar vragen gesteld…..

Wellicht ook interessant

Back to top button