Sport

Goud voor Marit Raaijmakers op NK baan, Van Nierop 13e

Advertentie:

Apeldoorn – Op dag een van het drie dagen durend NK baan in Omnisport Apeldoorn haalde Marit Raaijmakers dinsdag een gouden medaille met kampioenstrui af na afloop van de NK puntenkoers. De in Hippolytushoef geboren en getogen wielrenster reed een uitgekiende puntenkoers over vijftien kilometer, gelijk aan 60 ronden. Na elke tien ronden was er een sprint om de punten.

Door een extra inspanning kwam Raaijmakers, samen met de als tweede eindigende Lonneke Uneken, op een ronde voorsprong en dat leverde twintig bonuspunten op. Hierdoor had Marit nog maar een directe concurrent om in de gaten te houden. Bij de voorlaatste puntensprint kon de kampioenstrui Marit nauwelijks meer ontgaan. Zeker dankzij een paar gretige deelnemers die in de laatste sprint alle nog te behalen punten scoorden en Raaijmakers zo ontspannen de koers kon uitrijden.

Dat ging hard
De in Wieringerwaard wonende Glenn van Nierop kwam direct na de finale NK Scratch niet verder dan vier woorden: “Tering, dat ging hard”. In de wedstrijd over zestig ronden ging vanaf de start de snelheid direct omhoog. Glenn ging driemaal mee in een veelbelovende ontsnapping. “Zo creëer je een kans op een medaille in plaats van kleurloos meerijden”, aldus Glenn nadat hij na afloop weer beter aanspreekbaar was.

Een viertal koplopers dubbelde ondanks het hoge tempo het hele veld. Glenn eindigde op een dertien plaats in het peloton. Ook woensdag en donderdag is de Wieringerwaarder actief in de te verrijden finales.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button