Sport

Nieuwedieper Vik Bisdonk haalt finale op NK Baanwielrennen

Advertentie:

Den Helder/Apeldoorn – De uit Den Helder afkomstige Vik Bisdonk, uitkomend voor HRTC DOK, is een van de deelnemers aan het NK Baanwielrennen. Het driedaagse evenement vindt 27, 28 en 29 december plaats. Woensdag schopte Bisdonk het tot de finale op de Keirin bij de Junioren Vrouwen.

Woensdag was voor Vik haar debuut op de Keirin. In de finale kon ze zich tot de laatste ronde goed handhaven. De echte sprinters van het zestal finalisten gingen zich serieus, met nog een ronde te gaan, met de wedstrijd bemoeien en moest Bisdonk genoegen nemen met de laatste plaats.

Keirin is een wedstrijd met zes deelnemers over zes ronden van 250 meter, waarvan de eerste drie ronden een derny het tempo aangeeft. De bedoeling dat bij het verlaten van de baan de derny een snelheid heeft van vijftig kilometer per uur. Dit spectaculaire onderdeel van de baansport is afkomstig uit Japan. In dit land is het zeer populair.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button