Cultuur/NatuurHollands Kroon

Hollands Kroon geeft 100 bomen weg

Advertentie:

Hollands Kroon – Voor elk nieuwgeboren kind plant de gemeente Hollands Kroon een boom. Soms gebeurt dit door een zieke boom te vervangen en soms wordt op een nieuwe locatie in de gemeente een boom geplant. Om de ontwikkeling van het groen nog meer te stimuleren stelt de gemeente nu 100 bomen beschikbaar die inwoners op eigen terrein kunnen planten. Ook inwoners zonder pasgeboren kindje kunnen een boom krijgen.

Aanmelden kan tot 1 februari.
Geïnteresseerden kunnen kiezen uit 9 verschillende boomsoorten. Ook is het mogelijk een boompalenpakket erbij te bestellen voor €23,95. Daarin zitten de middelen om de nieuwe boom met palen vast te zetten in de grond. De boom wordt thuisbezorgd tussen 7 en 21 februari door Roovershof uit Anna Paulowna. Daarvoor hoeft men niet thuis te zijn.

Na ontvangst van de boom kunnen inwoners die dat leuk vinden het geplante exemplaar fotograferen en deze foto opsturen naar de Instagram pagina van de gemeente. Het aanvragen van de boom kan via deze link.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button