Cultuur/NatuurVideo

De Helderse Vallei helpt online met tuinvogels tellen

Den Helder – Dit weekend vindt de Nationale Tuinvogeltelling weer plaats. Op deze dagen kan iedereen de vogels in de eigen tuin of op het balkon tellen. De Helderse Vallei helpt geïnteresseerden graag op weg.

De jaarlijkse Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door de Vogelbescherming met als doel meer te weten te komen over tuinvogels, zoals het aantal en de soorten die er in Nederland leven. Tel daarom op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari een half uur de vogels in de eigen tuin of op het balkon. De getelde vogels kunnen vervolgens doorgegeven worden via de “app Tuinvogels” of via de website. Op die website is ook informatie te vinden over hoe het tellen precies moet en er zijn afbeeldingen van veel voorkomende vogels te zien.

Natuurlijk helpt De Helderse Vallei ook graag bij de Tuinvogeltelling. Educatief medewerker Marcel is daarom met collega Carine op zoek gegaan naar tuinvogels en samen hebben zij een filmpje gemaakt om het herkennen van tuinvogels makkelijker te maken.

Nu De Helderse Vallei gesloten is vanwege de lockdown, worden diverse activiteiten online verzorgd. Een overzicht van die activiteiten is te vinden in de agenda op de website van De Helderse Vallei.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button