Hollands KroonSport

vv Succes wint mede door hattrick Dekker met 4-1

Hippolytushoef – Het was zondag goed vertoeven bij vv Succes. Op een zonovergoten sportpark werd de seizoensopener tegen Strandvogels met 4-1 gewonnen. Dekker was met drie doelpunten de grote man bij de thuisploeg.

Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen in dit Floraweekend. Het werd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen na een veelbelovende voorbereiding. Succes begon voorzichtig aan de wedstrijd om te kijken waar Strandvogels, afgelopen seizoen gedegradeerd vanuit de derde klasse, toe in staat was. Na een paar speldenprikjes van de bezoekers nam Succes steeds meer het heft in handen.

In de 31e minuut ontving, een uitstekend spelende , Bart de Kleine de bal en schoot de bal zeer fraai vanuit een onmogelijke hoek via de binnenkant van de paal in de verre hoek 1-0  Een minuut later was het alweer gelijk nadat er een paar kleine foutjes werden gemaakt in de defensie van Succes. In de 33e minuut was de voorsprong terug voor de thuisploeg. Een individuele actie van Bram Dekker leverde de 2-1 op. In de 37e minuut begon Tom Kamp een solo vanaf eigen helft, haalde de achterlijn en zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal binnengeschoten door Dekker.

Hattrick
Kort na de theepauze speelde Toine Bugel Tom Kamp met een schitterende steekbal vrij. Hij legde de bal voor de keeper breed op Dekker die zijn hattrick mocht voltooien. De vele wisselingen, het zonnetje en het feestweekend in de benen droegen bij aan het feit dat het tempo wat lager werd bij Succes. Hierdoor kwam Strandvogels weer iets meer aan voetballen toe. Voor beide doelen werden nog een aantal mogelijkheden gecreëerd maar er werd niet meer gescoord. Zo bleef het 4-1 in Hippolytushoef. De selectie kon zo met een goed gevoel het feestweekend een vervolg geven.

Trainers Danny Borgo en Ben Visser waren heel tevreden over het vertoonde spel: “In het Floraweekend is het altijd afwachten hoe de spelers presteren. Vandaag hebben ze slim gespeeld , veel kansen gecreëerd, snel afstand genomen in de score en daarna zakelijk uitgespeeld. Als we dit kunnen vasthouden en de uitvoering nog op een paar punten kunnen bijschaven, gaan we met een zeer goed gevoel de competitie in.”