Hollands Kroon

Hollands Kroon neemt afscheid van raadsleden

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 28 januari afscheid genomen van Jan Eichhorn (GroenLinks) en Johan Paal de Groot (ChristenUnie). Jaap Wierdsma is het nieuwe raadslid voor GroenLinks en Marjon Tolhuis voor de ChristenUnie. Mooie woorden van dank werden door burgemeester Rian van Dam uitgesproken aan de vertrekkende raadsleden.

Wierdsma werd in deze raadsvergadering beëdigd als nieuw raadslid van GroenLinks. Eichhorn blijft zelf aan als fractieondersteuner van de partij. Eichhorn werd in 2014 in de gemeenteraad van Hollands Kroon gekozen. Na één raadsperiode nam hij afscheid. Lilian Peters en Peter Fekkes namen het stokje over met twee zetels in de raad. Helaas kon Fekkes het raadswerk niet meer combineren met drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf. Daarom kwam Eichhorn tijdelijk terug, tot het raadslidmaatschap overgenomen kon worden door Wierdsma. De brief over het vertrek van Eichhorn leest u op de website van de gemeente.

Afscheid
Ook werd deze raadsvergadering afscheid genomen van Johan Paul de Groot (ChristenUnie). Hij geeft het stokje door aan Marjon Tolhuis. Zij was eerder fractieondersteuner van de ChristenUnie. De Groot was sinds 2009 raadslid, begonnen bij de voormalige gemeente Wieringermeer. Hij heeft zijn raadslidmaatschap beëindigd vanwege een verhuizing naar Ermelo. Het Noordhollands Dagblad interviewde De Groot hier afgelopen november over.

Tijdens deze raadsvergadering hebben de raadsleden Jeffrey Leever en Lars Ruiter zich officieel aangesloten bij Onafhankelijk Hollands Kroon. Daarbij werd Cees Meeldijk beëdigd als fractieondersteuner voor OHK. Dat betekent dat de raad nu uit tien fracties bestaat.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button