Schagen

Duizenden gratis bomen voor Schagenaren

Schagen – In Schagen worden er aanstaande zaterdag 5 februari zo’n vijfduizend bomen gratis weggegeven. Schagenaren kunnen zich aanmelden om bomen te komen halen (meer informatie verder in dit artikel). De actie is een samenwerking tussen Meer Bomen Nu en het Clusius College Schagen en is mede mogelijk gemaakt door gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland en zandhandel Goderie van Vliet. Het doel is om circulair boomgebruik in de gemeente te bevorderen: hier kunnen zaailingen die op één plek ongewenst zijn gebracht worden en door mensen die bomen willen planten weer opgehaald worden. Ook bomen of stuiken halen bij de Meer Bomen Nu Bomenhub? Wees er snel bij want op=op.

Wat: Gratis bomen en struiken. Het gaat om inheemse bomen en struiken tussen de 50-200 cm hoog.
Wie: Meer Bomen Nu, Clusius College Schagen, Gemeente Schagen
Waar: Priggeweg 2 in Schagen
Wanneer: 5 februari 10:00 – 14:00 uur

Klik hier voor het aanmelden en om keuze door te geven.

Op zaterdag 5 februari om 10.00 opent dé centrale bomenhub van Schagen voor het eerst de deuren voor de inwoners van de gemeente Schagen. Iedereen die zijn tuin of erf wil vergroenen kan bomen komen halen. Dit is onderdeel van het offensief om in Schagen 15.000 bomen te planten met de Meer Bomen Nu campagne van Urgenda en partners. Begin 2021 opende wethouder Hans Heddes de bomenhub en gaf de eerste bomen weg aan inwoners van de gemeente. Sinds dien zijn er vooral veel boompjes geoogst: aan de Lagendijkerweg, op de Trambaan-Zuid en op Noorderhaven. Dinsdag aanstaande worden er ongewenste zaailingen weggehaald in het Zwanenwater. Deze komen ook gratis beschikbaar voor herplant. De bomenhub is de verzamel en uitgifte-plek voor iedereen die bomen wil inleveren of planten. Meld nu hier aan om bomen te halen 5 februari.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button