Hollands Kroon

Hollands Kroonse Uitdaging deed mee met de Nationale Voorleesdagen

Advertentie:

Hollands Kroon – Jaarlijks worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. In Hollands Kroon doet onder andere Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef hieraan mee. Voor deze dagen worden diverse mensen gevraagd om voor te lezen. Zo ook Edwin Wittink, de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging. Hij mocht voorlezen aan de peuters van drie jaar oud. Het boek waaruit hij voor mocht lezen was Vos gaat een stukje rijden van Susanne Strasser. De kinderen hingen aan zijn lippen en deden erg goed mee als Edwin ze iets vroeg. Er was een goede wisselwerking tussen de kinderen en de verteller.

Nadat het verhaal één keer was verteld, kregen alle kinderen een steen met daarop een personage uit het voorleesboek. Met die steen in de hand, werd het verhaal nogmaals verteld en vormden de peuters een stoet waarmee ze als een trein door het lokaal gingen. Net zoals in het boek kreeg Vos iedereen achter zich aan. Na deze inspanning was het tijd voor ontspanning met een cupcake met een vos er op. Juf Janneke en Juf Carmencita kunnen terugkijken op een geslaagde middag en vroegen Edwin direct voor de volgende keer.

Leuk om te weten is dat peuterschool De Sammeltjes onlangs, via de Hollands Kroonse Uitdaging, een match gemaakt heeft met Zaak En Vrouw. Deze organisatie stopt er mee en van het batig saldo op de lopende rekening mocht de peuterschool prentenboeken aanschaffen. Dit boek was daar onderdeel van. Binnenkort meer over deze mooie match.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button