Cultuur/Natuur

Online kunstlezing over kunstenares Paula Rego

Den Helder – KopGroep Bibliotheken organiseert donderdag 10 februari om 19:30 in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing. Krzyzstof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend bespreekt in deze lezing het leven en werk van de beroemde kunstenares Paula Rego. In het Kunstmuseum Den Haag is tot 20 maart 2022 een tentoonstelling van haar oeuvre te zien. In deze lezing zal niet alleen de expositie worden besproken, maar ook de context van Rego’s werk, met veel kunst die niet in Den Haag wordt geëxposeerd.

In Portugal, waar ze vandaan komt en in het Verenigd Koninkrijk, waar ze woont, is Paula Rego (1935) geen onbekende naam. Met opdrachten voor de Portugese overheid en de National Gallery in Londen is de kunst van Paula Rego niet alleen in veel musea, maar ook in openbare ruimtes te vinden. De schilderijen van Rego gaan over macht, over verhoudingen tussen vrouwen en mannen en over emoties. Ze combineert deze motieven met bekende verhalen uit de mythologie, de opera, de Bijbel, maar ook met volksverhalen en sprookjes.

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button