Den HelderVideo

Video: De Rank en de Kameleon zijn de winnaars van het schooldammen

Advertentie:

Julianadorp – Opperste concentratie is geëist voor het spannende schooldamtoernooi. Onder druk van het grote publiek moeten de jonge damtalenten hun tegenstanders zien te verslaan. Het niveau op de finaledag is enorm hoog en na een hele ochtend dammen zijn de welpen van de Rank en de pupillen van de Kameleon de winnaars.

De grote talenten van de Kameleon, Mels, Kristan, Daniel en Teun, wisten met gemak het toernooi te winnen. “De eerste dag hebben we heel veel gewonnen, de tweede dag ging het ook erg goed, alleen iets minder. Maar toen het om de bekers ging, hebben we de belangrijkste wedstrijden gewonnen”, aldus Kristan. De jongens doen al drie jaar mee aan het schooldammen, maar er is ook nationaal en internationaal succes. De jongens gaan nu door naar het Noord-Hollands kampioenschap en Daniel speelt zelfs Europese- en wereldkampioenschappen. “Ik heb aan het NK alleen dammen gedaan en toen werd ik gedeeltelijk vierde en daardoor ben ik doorgegaan naar het EK en WK”, aldus Daniel. Met het EK ging Daniel met het vliegtuig naar Estland: “We speelden één keer 1 partij per dag en twee keer, twee partijen per dag. Dat duurt dan ongeveer drie uur per partij”.

De wedstrijden werden gehouden in ’t Dorphuis in Julianadorp. Het stond zo vol met publiek dat het er binnen enorm warm werd. “Het was razend spannend en we hebben mooie wedstrijden gezien, ik ben vooral verrast door de vele scholen die meededen”, aldus organisator Maarten van Leeuwen. Het fanatisme in het publiek komt ook vooral door het hoge niveau in de zaal: “We dammen in deze regio al heel lang, wij zijn één van de oudste schooldamtoernooien van Nederland en hebben altijd wel teams die het Nederlands Kampioenschap halen”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button