Den HelderSport

Samen wandelen met Team Sportservice

Advertentie:

Den Helder – De meesten kennen het wel: You never walk alone, het nummer van Gerry and the Pacemakers. Dat is precies wat de nieuwe wandelgroep in Den Helder gaat nastreven. Samen wandelen. Waarom? “Omdat het veel gezelliger is en omdat je er nieuwe sociale contacten door maakt. Samen sta je sterk,” antwoordt Marijke de Wijs, bewegingsagoog bij Team Sportservice. De nieuwe wandelgroep start vrijdag 4 februari aanstaande.

Iedereen die een wandelmaatje zoekt kan aansluiten bij de gratis activiteit van Team Sportservice. De bewegingsagoog licht toe: “Om lekker in je vel te zitten is het van belang dat je anderen ontmoet. Onderdeel van een groep of team zijn, heeft een positieve invloed op wie je bent. Zo’n veilige en prettige omgeving geeft bovendien een beetje meer structuur in je leven. Er zijn meer dan genoeg mensen die daar behoefte aan hebben.”

Meer dan bewegen alleen
Corona heeft er de afgelopen anderhalf tot twee jaar voor gezorgd dat steeds meer mensen in een isolement raken. “Daar willen we op deze manier wat aan doen. Want onze organisatie is niet alleen gericht op sporten en bewegen, maar de hele leefstijl. Daar hoort veel meer bij dan alleen beweging. Mentaal welgenoegen. En gezond eten bijvoorbeeld.”

De nieuwe wandelgroep gaat elke vrijdag met elkaar op pad. “Ik hoop dat de mensen een beetje een band met elkaar opbouwen. Mijn doel is deze groep opzetten en aanzwengelen, zodat ze het daarna zelf over kunnen nemen. Het staat ze vrij om na afloop nog even te gaan zitten met een kop koffie of thee.”

Gratis meelopen
De deelnemers aan deze nieuwe groep wandelen op vrijdagochtend. Ze gaan om 10.00 uur op pad vanaf het Cruyff Court aan de Texelstroomlaan en lopen een uurtje. Deelname is gratis. Aanmelden kan via Marijke de Wijs via mdewijs@teamsportservice.nl of telefonisch via het kantoornummer van Team Sportservice, 0223-684726. Na het wandelen is er koffie en thee bij het MFC ’t Wijkhuis, ook aan de Texelstroomlaan, hier zijn enkele kosten aan verbonden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button