Cultuur/NatuurJeugd

Kinderen planten vijfde Tiny Forest bij Spoorbuurtschool in Anna Paulowna

Advertentie:

Hollands Kroon – Tientallen kinderen van IKC Spoorbuurtschool in Anna Paulowna planten op woensdagochtend 1 februari een minibos in Anna Paulowna. Zij doen dit samen met IVN Natuureducatie, Hoek Hoveniers, wethouder Maarten Versluis en de kernbeheerders van Hollands Kroon. Omwonenden en ouders van leerlingen worden van harte uitgenodigd, om hierbij aanwezig te zijn en te helpen bij het planten van boompjes.

Wanneer en waar?
Datum: woensdag 1 februari
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Schoolplein Spoorbuurtschool, Nieuweweg 17-19 in Anna Paulowna

Om 12.00 uur wordt het Tiny Forest officieel geopend door Dennis Burger, directeur van De Spoorbuurtschool en wethouder Maarten Versluis van Hollands Kroon.

Tiny Forest: minibos zo groot als een tennisbaan
Het Tiny Forest wordt geplant op het stuk grond naast de school. Een Tiny Forest is niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen kunnen straks in dit “buitenlokaal” leren over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot “Tiny Forest Ranger”. En buurtbewoners kunnen elkaar op deze plek ontmoeten. Het bos zorgt ook voor verkoeling op warme dagen en vangt water op bij zware regenval.

Dit nieuwste Tiny Forest wordt het vijfde kleine bosje in de gemeente Hollands Kroon. De eerste vier minibossen liggen in Nieuwe Niedorp, Middenmeer, Hippolytushoef en Anna Paulowna. De komende jaren worden er nog meer Tiny Forests geplant in Hollands Kroon. Want de gemeente en betrokkenen willen meer groen in de wijken, dichtbij de mensen. Er wordt over enkele weken nog een Tiny Forest geplant bij basisschool De Marinx in ‘t Veld.

Iedere buurt zijn eigen bos
Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de afstand tussen mens en natuur groter dan ooit. Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur gewoon is. Een Tiny Forest is zeer geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt. Zo komt de natuur steeds dichterbij.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button