Zeemacht

Zeemacht handhaaft zich in top zwemcompetitie

Advertentie:

Den Helder – Voor de derde ronde van de KNZB zwemcompetitie trokken de Zeemacht wedstrijdzwemmers naar zwembad de Waterakkers in Heemskerk, het thuisbad van de lokale zwemvereniging OEZA. Wederom ontbraken bij de Helderse ploeg een aantal zwemmers door het rondwarende griepvirus, maar door een reeks nieuwe persoonlijke records werd toch een mooie puntenscore bereikt.

De junioren estafettes gingen goed van start met ruime winst op zowel de 4×200 vrij jongens, met Jelte Boonstra, Giovanni Wolfgang, Emil Fuchs en Ryan Bais, als de 4×50 meter wisselslag meisjes met Chaya Bremer, Anne-Meike Stienstra, Romée Smit en Aletta Pelger. Winst was er ook de jeugd 4×100 vrije slag estafette, bestaande uit Femke Paus, Emma Marsman, Eric van Heezick en Thijmen van Bohemen.

Bij de senioren was er winst voor Amber van der Kruk en Jordi de Nijs op de 200 meter vrije slag. De jeugd 1&2 zwemmers kwamen goed voor de dag met winst voor Thijmen van Boheemen op de 400 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Chaya Bremer heerste bij de meisjes junioren 3&4 met winst op de 200 meter wisselslag en 100 meter schoolslag. Bij de jongens junioren 1&2 bezette Giovanni Wolfgang en Ryan Bais de eerste plekken op zowel de 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag.

Estafette
De meisjes junioren 1&2 werden gedomineerd door Helders Sporttalent Romée Smit, die naast winst op de 100 meter vrije slag ook samen met Anne-Meike Stienstra de eerste plekken op de 100 meter schoolslag bezette. In de bijzonder spannende afsluitende estafette werd de mixed 4×100 meter wisselslag bestaande uit Emma Riemers, Amber vd Kruk, Jordi de Nijs en Mees Minneboo, nipt verslagen door de thuisploeg OEZA.

Met de behaalde score kreeg MSV Zeemacht de tweede plek van de A-klasse van de Regio Midwest nog steviger in handen en bleef het landelijk in de top 10 staan. De competitie wordt in maart afgerond met de vierde wedstrijd die in Purmerend zal plaatsvinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button