Hollands Kroon

Eten kopen langs de weg

Hollands Kroon – In deze toch wel barre tijd wordt de mens steeds vindingrijker. Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen de deur uit te gaan als het echt nodig is. En wanneer is het nodig? Als je de eerste levensbehoeften moet halen en dat is voedsel. De supermarkten zijn en blijven geopend, dus daar kun je altijd terecht. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om aan voedsel te komen.

Op het platteland staan op verschillende plaatsen kraampjes langs de weg met daarin allerlei soorten eten. Jam, appelen, groente, aardappelen, enz. Voor een klein bedrag kun je deze, vooral lokale, producten aanschaffen en op deze manier ook nog de kleine ondernemer steunen.

Deze kraampjes stonden er al voordat de perikelen rond coronavirus uitbrak, maar nu kunnen zij van grotere betekenis zijn. In de supermarkt is het af en toe een gedoe met het onderlinge afstand (1,5 meter) houden en bij de kraampjes langs de weg kun je vaak zo terecht. Wie wil weten waar deze kraampjes zijn kan het beste even op Facebook kijken. Hier staan er verschillende en ook het assortiment is zeer uitgebreid. Wel word gevraagd om met gepast geld te betalen.

Behalve eten zijn er ook allerlei soorten bloemen en planten te koop. Dus langs de weg staat meer dan je denkt. Uiteraard is er ook nog de lokale middenstand in dorp of stad. Vergeet deze ook niet. Samen moeten wij deze tijd doorkomen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button