Hollands KroonPolitiek

Denk mee over de toekomst van ’t Veld en Zijdewind

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon roept inwoners van ’t Veld en Zijdewind op om mee te denken over de toekomst van hun dorp. Tot 11 april kunnen de ideeën via het platform denkmee.hollandskroon.nl worden doorgeven. De beste ideeën worden door de gemeente uitgewerkt en gerealiseerd.

De invalshoek is erg breed. Zo stelt de gemeente vragen als: “Wat mist er of wat moet er behouden blijven?” en “Wat vinden inwoners belangrijk?” De gemeente kan op deze wijze inzicht krijgen in wat er speelt onder de inwoners. Daarmee is dit initiatief een vernieuwde manier van agendavorming. Van ideeën die veel steun krijgen op het platform wordt verondersteld dat deze aandacht van de gemeente behoeven. Op het moment van schrijven zijn er al negen ideeën op het platform geplaatst, welke uiteenlopen van een uitbreiding van het glasvezelnetwerk naar de aanpak van het zwerfafvalprobleem of het faciliteren van betaalbare woningen voor de jeugd.

Op 15 april is er voor het binnenhalen van ideeën ook een sessie gepland op basisschool De Marinx in ’t Veld. “De kinderen vormen de toekomst van de dorpen. Daarom zouden we graag willen weten wat de ideeën en wensen zijn van de kinderen uit groep 6, 7 en 8”, aldus de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button