Den Helder

Help de kunst in Den Helder naar de kelder

Den Helder – Geen zorgen, Kunsthal 45 blijft bestaan. Sterker nog: ze gaan verhuizen en betrekken een ruimte die maar liefst drie maal zo groot is als de huidige ruimte welke moet wijken in verband met de stadsvernieuwing.

Kunsthal 45 verwacht een langdurige en veilige haven te vinden in de kelder van het voormalige V&D-gebouw aan de Beatrixstraat. Zonder daglicht. Maar volgens Amanda Gorman is er altijd licht, zoals ze voorhield tijdens de inauguratie van President Biden:

“For there is always light,
if only we’re brave enough to see it.”

Kunsthal 45 pakt de handschoen op en zien de realisatie van deze verhuizing als een kunststukje op zich. Ze weten uit jarenlange ervaring dat kunst in de Kop hoort en dat ze kunnen bogen op een brede ondersteuning van de bewoners en bezoekers van Den Helder en de regio, van vrienden, sponsoren, vrijwilligers, organisatoren en kunstenaars.

154.000
De verhuizing gaat eenmalig veel geld kosten. Kunsthal 45 heeft een projectplan opgesteld met een bijbehorende begroting voor de inrichting en de exploitatie. Om dat plan om te zetten hebben ze 154.000 Euro nodig.

“Hoe denken we dat bij elkaar te krijgen? Nou, enerzijds doen we ons best om fondsen aan te boren en subsidies te verkrijgen. Ook zullen we bedrijven in de regio benaderen om hun culturele hart te laten spreken en ons te ondersteunen. Anderzijds willen we vele activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld een veiling.”

“Of mensen kunnen helpen? Jazeker. Overspoel ons met tips en ideeën om die 154.000 euro bij elkaar te krijgen. Ook kan een ieder zich aanmelden als vrijwilliger, als organisator van sponsoracties of als toekomstig suppoost.”

Geïnteresseerden kunnen doneren op het rekeningnummer NL09RABO 0154072753 onder vermelding van “ik draag mijn steentje bij”. Voor grotere giften komen er tegenprestaties. Voor meer en het projectplan www.kunsthal45.nl

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

2 reacties

Back to top button
%d bloggers liken dit: