Den Helder

Open brief van burgemeester Jan de Boer

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer heeft een brief aan de inwoners van de gemeente Den Helder geschreven waarin hij ingaat op de huidige situatie omtrent Corona en hen vraagt nog even vol te houden. Hier onder de brief in zijn geheel.

Beste inwoners,

Graag wil ik u laten weten dat ik bewondering heb voor de manier waarop u, inwoners van de gemeente Den Helder, nu al ruim een jaar omgaat met de beperkingen die corona met zich meebrengt en alles wat daar bij komt kijken. Het vraagt veel van onze veerkracht. We zien hoe iedereen snakt naar meer vrijheid. En we zien dat het water sommigen echt aan de lippen staat. Tegelijkertijd zien we een enorm aanpassingsvermogen, verrassende creativiteit en verbinding van inwoners en ondernemers. Daarom past een woord van meeleven en bewondering.

Ik leef mee met de families die een zieke of overleden dierbare hebben. En doorgaan, omdat het niet anders is. Ik wens u veel sterkte.

Bewondering heb ik voor alle leerkrachten en ouders die het onderwijs overeind houden. En structuur bieden. En ook voor alle kinderen en jongeren om binnen de beperkingen onderwijs te volgen.

Bewondering heb ik voor alle ondernemers, op alle fronten. De winkel draaiend houden, er het beste van maken met bezorg- of afhaal maaltijden, of met gesloten terrassen te kampen hebben. Bewondering is daarbij ook voor de klanten die met het afhalen of hun flitsbezoek zorgen dat de ondernemers nu en straks open kunnen zijn en blijven.

Bewondering heb ik voor alle sportscholen, -verenigingen en de sporters die het zo lang zonder hun vertrouwde club en sportmaatjes moeten doen.

Bewondering heb ik voor onze senioren, die lang geen bezoek konden ontvangen of maar heel beperkt. En zich hun oude dag anders hadden voorgesteld.

Bewondering heb ik voor u, die ik nog niet genoemd heb. Want ik weet, ook u hebt genoeg van de coronaperiode en beperkende maatregelen. Ik wil u op het hart drukken: hou vol!

Met de teststraat en de vaccinatielocatie in Den Helder, proberen we het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken om u snel en dichtbij te laten testen en een vaccin te halen als u daarvoor aan de beurt bent.

Het einde lijkt in zicht dankzij het vaccinatieprogramma. Maar we hebben het virus nog niet volledig onder controle. Dat blijkt wel uit de huidige zorgwekkende besmettingscijfers. Den Helder staat landelijk in de top als het gaat om aantal coronabesmettingen. En dat betekent dat we de komende periode nog even moeten volhouden.

Lichtpuntjes
Gelukkig zijn er voorzichtig al wat versoepelingen. Jeugd kan weer naar school tot aan het mbo. Er mag voorzichtig weer worden gewinkeld, op afspraak en met een beperkt aantal mensen. Kinderen krijgen weer zwemles en we mogen onder bepaalde voorwaarden buiten sporten. De versoepelingen vragen ook alertheid van ons. Doordat onze contactmomenten stijgen, is het niet verstandig om de grenzen op te zoeken. Als iedereen bewuste keuzes maakt rondom de versoepelingen en daarbij de behorende maatregelen in acht houdt, kunnen we hopelijk steeds iets meer. En daar kijken we allemaal naar uit.

Het laatste nieuws vanuit de corona persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van afgelopen dinsdag 23 maart geeft alleen iets versoepeling over de avondklok: de avondklok gaat vanaf woensdag 31 maart pas in om 22.00 uur in (in plaats van 21.00 uur). Helaas leidt deze tijd met hoge besmettingscijfers en ziekenhuis opnames van coronapatiënten nog niet tot andere versoepelingen van de maatregelen. We blijven in lockdown tot en met 20 april.

Ik hoop u te ontmoeten zodra de situatie dat weer toelaat.

Met bemoedigende groet,

Jan de Boer, burgemeester

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. beste burgemeester, ik heb begrepen dat u in julianadorp gaat wonen. heel slim, dan hoeft u niet te zien hoe zeestad en de woningstichting den helder ten gronde richten.

  2. Hmm, daar begint het stront gooien alweer. Geef de man een kans, hij is net geïnstalleerd, wie weet zet hij zich wel in voor een beter Den Helder. Dat hij in Julianadorp gaat wonen zegt niets. Daar wonen wel meer mensen die het niet met zeestad en/of het woninggesticht ophebben.

Back to top button
%d bloggers liken dit: