Overige

Steeds meer Surinaams eten in de supermarkt

De supermarkten zijn de afgelopen jaren steeds gevarieerder geworden als het gaat om het aanbod van eten. Dit hangt samen met verschillende variabelen. Enerzijds is het een kwestie van vraag en aanbod. De gemiddelde mens wilt steeds gevarieerder eten en de supermarkt speelt hierop in. Anderzijds worden de supermarkten groter en is er simpelweg meer ruimte om op te vullen in de schappen. Dit geldt dan ook zeker voor de hoeveelheid Surinaamse producten in de supermarkten. In deze blog vertellen we je hoe jij je voordeel kunt doen met deze toevoegingen aan de supermarktschappen!

Gezonder koken

Met de komst van Surinaamse producten in de supermarktschappen is het bereiden van Surinaamse recepten stukken makkelijker geworden. De producten waren veelal al wel verkrijgbaar, maar enkel in sommige toko’s. Doordat ze nu volop in de reguliere supermarktschappen liggen hoef je niet meer twee verschillende winkels te bezoeken om een heerlijk Surinaams gerecht op tafel te zetten. Met het ontdekken van de Surinaamse keuken zul je vanzelf ook een nieuw arsenaal aan gezonde gerechten leren kennen. De kennis van deze gezonde gerechten maakt het voor jou mogelijk om vaker gezond te eten zonder vaker hetzelfde te moeten eten. Doe hier dan ook je voordeel van en ontdek juist de gezonde gerechten. Hoe meer gezonde gerechten je namelijk kunt bereiden, hoe beter!

Gevarieerder eten

Het grootste voordeel van koken uit een andere keuken is de toenemende mate van variëteit in je eetpatroon. Gevarieerd eten is belangrijk omdat je door gevarieerd te eten meerdere verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Deze mate van variatie kun je dan ook enkel bereiken door uit verschillende keukens te koken. Dit komt doordat sommige voedingsstoffen simpelweg niet of nauwelijk voorkomen in een specifieke keuken. Veel mensen compenseren dit gebrek aan voedingsstoffen door bepaalde voedingssupplementen te slikken. Het leren koken uit een andere keuken om deze voedingsstoffen binnen te krijgen is echter een veel leukere en duurzamere optie. Het is namelijk een kwaliteit die je eenmalig zult leren en daarna nooit meer zult vergeten.

Surinaamse groenten

Een van de meest onbekende aspecten uit de Surinaamse keuken zijn de groenten die hierin gebruikt worden. Surinaamse groenten zijn bijzonder omdat ze ontzettend rijk zijn aan bepaalde voedingsstoffen. Denk hierbij aan klaroen, een Surinaamse groente die ontzettend rijk is aan ijzer en calcium. Er zijn eigenlijk geen Nederlandse groenten die op het gebied van ijzer en calcium aan de klaroen kunnen tippen. Het gebruik hiervan kan dan ook enkel aangeraden worden. Je hoeft deze gerechten overigens niet per se te verwerken in Surinaamse gerechten. De klaroen kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in een stamppot om een verrassend smaakeffect te creëren. Het meest komt de klaroen echter tot haar recht in een traditioneel Surinaams gerecht als roti, nasi of bami!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button