Overige

Hoe sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Iedere Nederlander kan betrokken raken bij een conflict. Je verwacht mogelijk niet dat jou dit snel overkomt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Sluit daarom een rechtsbijstandverzekering af. Hiermee ben je namelijk verzekerd van juridische hulp bij een conflict, zoals een strafrechtzaak of getuigenverhoor. Je voorkomt zo dat je zelf opdraait voor de kosten die juridische hulp met zich meebrengt. Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Wij vertellen je in deze tekst hoe je dit doet.

Bepaal hoe jij je wilt verzekeren
Ben je van plan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Dan denk je mogelijk dat het hier om een standaard verzekering gaat. Toch is dit niet het geval. Wie zo’n verzekering afsluit komt namelijk voor een aantal keuzes te staan. Naast de basisdekking verlangt een verzekeraar namelijk van jou dat je minimaal één aanvullende dekking kiest. De meeste verzekeraars bieden verschillende aanvullende dekkingen aan, zodat je iets hebt om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit dekkingen als werk & inkomen, consument & wonen, verkeer en fiscaal & vermogen. Denk goed na over de dekking die je kiest. Wanneer een conflict onder een dekking valt die je niet gekozen hebt, ben je namelijk niet verzekerd van juridische hulp.

Bereken je premie
Als je weet hoe jouw rechtsbijstandverzekering eruit moet zien, ben je vast en zeker benieuwd hoeveel premie je betaalt. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. Waarom niet? Omdat de kosten afhankelijk zijn van de keuzes die je maakt. Voor de basisdekking betaalt iedereen hetzelfde, maar de prijs van aanvullende dekkingen verschilt. Gelukkig bieden veel verzekeraars jou de mogelijkheid om de premie van een rechtsbijstandverzekering te berekenen. Je vult simpelweg jouw gegevens in en je krijgt binnen de kortste keren een overzicht van de kosten die een rechtsbijstandverzekering met zich meebrengt.

Sluit online een rechtsbijstandverzekering af
Heb je de premie berekend en valt deze jou honderd procent mee? Wacht dan niet langer, maar sluit direct een rechtsbijstandverzekering af. Wie denkt dat hij hier de deur voor uit moet, heeft het mis. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk online een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Dit kun je direct doen nadat je jouw premie berekend hebt. Wanneer de premie je aanstaat, vul je simpelweg jouw gegevens in. Nadat je de stappen doorlopen hebt, is jouw rechtsbijstandverzekering aangevraagd.

Rechtsbijstandverzekering en wachttijd
Sommige mensen gaan er vanuit dat zij direct verzekerd zijn als ze een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. Dit is opzich een logische gedachtegang, maar bij deze verzekering is dit niet altijd het geval. In sommige gevallen geldt er namelijk een wachttijd van 3 maanden voordat je recht hebt op juridische hulp. Je bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd.

Er zijn ook situaties waarin er sprake is van rechtsbijstand zonder wachttijd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is. Daarnaast heb je ook direct recht op juridische hulp bij een geschil in het verkeer en letselschade. Bij een aantal geschillen in bepaalde aanvullende dekkingen is eveneens geen sprake van wachttijd.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button