Uitgaan

Sinterklaas mét Pietenband als eerste in Hollands Kroon

Advertentie:

Den Oever – Sinterklaas zal ook dit jaar als eerste voet aan wal zetten in Hollands Kroon. Zaterdag 18 november zal hij met zijn vele Pieten én een overvloed aan strooigoed om 10:00 uur aanmeren in de haven van Den Oever. Daarna wordt Hippolytushoef bezocht. Sint hoopt dat de dorpen flink versierd worden.

In de haven van Den Oever verwelkomt burgemeester Rian van Dam om 10:00 uur de goedheiligman en zijn vele Pieten. Opgeroepen wordt op tijd aanwezig te zijn, want het programma zal aanvangen om 09:30 uur. Op het terrein is een programma met presentatoren die de vele kinderen, ouders, opa’s, oma’s en tantes en neefjes uit heel de omgeving begroeten.

Na de intocht en handjes schudden op het Haventerrein zullen Sint en zijn Pieten (en een Pietenband) een optocht door het dorp maken. Sint vindt het leuk als er zoveel mogelijk mensen langs de route staan. De start is rond 11:00 uur bij de Zeestraat, Gasthuisweg, Zwinstraat en eindigt uiteindelijk op de Molgerdijk. Tip voor de ouders: vergeet niet de speciale Sinterklaasvlaggen (deze zijn nog te koop bij de organisatie) uit te hangen. Sint en zijn Pieten vinden het ook leuk als de straten waar de optocht langs gaat worden versierd, zodat het feestelijk onthaal nog groter is.

Hippolytushoef
Na de intocht en de rondgang door Den Oever vertrekken Sinterklaas en de Pieten naar Hippolytushoef, waar zij om 14:00 uur aankomen bij de Tjatting. Ook hier volgt (samen met de Pietenband) een optocht door het dorp (via de speelweide van de Kaapfeugel richting het Kerkplein en de Hoofdstraat). Tot slot komen Sint en zijn Pieten in de Ankerkerk (Seringenlaan) waar zij binnen nog even handjes kunnen schudden van de kinderen. Sint en zijn Pieten vinden het ook leuk als de straten in Hippolytushoef waar de optocht langs gaat worden versierd, zodat het feestelijk onthaal nog groter is.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button