Hollands Kroon

Poëzieroute in de Poldertuin nu ook met audio

Anna Paulowna – De poëzieroute door de Poldertuin aan de Molenvaart in Anna Paulowna bestaat uit een selectie van ruim twintig gedichten, ingezonden door scholieren en volwassenen. Hele schoolklassen en meer dan veertig individuele inzenders hebben zich laten inspireren door het thema ‘groei’ en dat heeft verrassende resultaten opgeleverd. De gekozen gedichten staan met naam vermeld, langs de wandelpaden tussen de bloemenpracht.

Dit jaar kan gesproken worden van een audiotour. Sommigen gedichten hebben een QR-code of geluidsbox, waardoor het gedicht nu ook te beluisteren is. De initiatiefnemer van de poëzieroute, Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna, heeft de deelnemers uitgenodigd op zondag 17 april voor een gezamenlijke rondgang. Tijdens deze rondgang is ook sneldichter Judith van Lierop, van StudioJudeShop, aanwezig. Zij zal van 13.00 tot 15.00 uur rondlopen om gedichtjes te maken voor deelnemers en belangstellenden.

Winnaars
De geselecteerde gedichten zijn afkomstig van de volgende scholieren uit Breezand en Anna Paulowna: Xeano Brandsema, Lois Vaas, Bram Borst, Kim Borst, Kjelt van de Tonnekreek, Sarah Thielman, Romy Wiersma, Aaron Smit, Jurre Holtz, Ella Blom en Sanne Verschoor. Bij de volwassen inzenders gaat het om gedichten van: Sylvia Schiechel, W. H. Maris-Eriks, Marika Veul, Alice Huiberts, Marianne Beenders, Christel Voorham, Wilma Wilman, Cobie Hartendorp, Atti Smit-Ran, Truus Johannes, Hans Nouwens en Erica van Dam uit Anna Paulowna en omstreken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button