Hollands KroonPolitiek

Voorbereiding geluidsscherm Wieringerwerf kan eindelijk beginnen

Advertentie:

Wieringerwerf – Het geluidsscherm langs de A7 bij Wieringerwerf lijkt er na jaren van verzoeken door omwonenden toch te gaan komen. Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft aan de gemeenteraad een krediet van €50.000,- gevraagd ten behoeve van de voorbereidingen en geeft aan dat Rijkswaterstaat eindelijk akkoord is.

Dat akkoord van Rijkswaterstaat is niet zozeer vanwege de herhaaldelijke verzoeken van de bewoners, maar meer omdat er nieuwe woningen gebouwd moeten worden. Wethouder Theo Groot legt uit: “Rijkswaterstaat kijkt naar de overlast die plaatsvindt en oordeelde altijd dat dit niet genoeg was om een geluidsscherm te verantwoorden. Dat heeft deels te maken met het feit dat er maar voor een klein aantal mensen overlast is. Nu er nieuwe woningen komen in het gebied wordt het scherm echt een noodzakelijkheid.” Groot noemt het nieuwe standpunt van Rijkswaterstaat een doorbraak.

“De berm waar het geluidsscherm zal komen is van Rijkswaterstaat. Dus de medewerking is noodzakelijk.” Met het voorbereidingskrediet van €50.000,- worden de plannen verder uitgewerkt. Ook de uiteindelijke aanbesteding moet ermee vorm krijgen. De wethouder schat de kosten op dit moment tussen de 2- en 2,5 miljoen euro. Het gaat dan ook om een scherm van 1800 meter, vanaf het viaduct bij de A7 tot aan het Van der Valt Hotel.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button